Nieuwe tuinkas in de Stadskwekerij,

Ondanks corona is er de laatste tijd heel wat gebeurd in de Stadskwekerij. Een klein groepje vrijwilligers is stug door gegaan met het aanbrengen van verbeteringen.
Zo is de oude kas, die niet heel stevig meer was verwijderd, zijn er plantvakken voor de kruiden gemaakt, zijn de aardbeien in bakken gezet en is er een stellage gemaakt waar ze op kunnen staan. De eerste vierkanten meter bakken zijn geplaatst voor snijbloemen. En er is vooral heel, heel veel onkruid verwijderd.

En als hoogte punt is er op 11 november een nieuwe kas geplaatst. Vanaf nu is er dus de mogelijkheid om vorstgevoelige planten te laten overwinteren, planten en groenten te zaaien en op te kweken voordat ze de volle grond in gaan en om bijvoorbeeld in de zomer tomaten in de kas te kweken.

Heb je zin om te komen helpen of ben je nieuwsgierig naar de Stadskwekerij, iedere dinsdag- en zaterdagochtend zijn er vrijwilligers aanwezig. Kom gerust eens een kijkje nemen. Ook in de herfst en winter is het heerlijk om buiten bezig te zijn.

kwekerij01 kwekerij02kwekerij03kwekerij04