Back to Top

De buurtwerkplaats

De Buurtwerkplaats

De Buurtwerkplaats bevindt zich aan de Langeweg, bij wijkcentrum Monnikenhof.
Het is een voormalige loods van de gemeente die omgebouwd is als werkplaats. De werkplaats kan gebruikt worden door wijkbewoners die zelf willen klussen of anderen willen helpen met klussen. Daarnaast worden er fietsen gerepareerd, bankjes en picknick tafels gemaakt die daarna in de wijk geplaatst worden.

De werkplaats beschikt over alle denkbare apparatuur en gereedschap waar gratis gebruik van kan worden gemaakt. Wel dien je ervaring met het gebruik van de apparatuur te hebben of deze onder begeleiding van een ervaren persoon te gebruiken.

 buurtwerkplaats01

In de werkplaats vinden de volgende vaste activiteiten plaats:

Het weesfietsenproject
Bij het weesfietsenproject worden fietsen door de gemeente aangeleverd bij de Buurtwerkplaats. Het betreft fietsen die te lang op openbare plaatsen blijven staan, meegenomen worden naar het gemeentelijk depot en daar niet opgehaald worden. Deze fietsen worden zo mogelijk in de werkplaats opgeknapt. Of onderdelen worden bewaard. Zo probeert men weer een aantal goede fietsen te verkrijgen. Deze fietsen worden beschikbaar gesteld aan mensen die zelf niet de middelen hebben om een fiets aan te schaffen. Zo zijn er via de Stichting Leergeld fietsen aan scholieren geschonken en heeft het Stichting Vluchtelingwerk fietsen gekregen.

 buurtwerkplaats02

Banken voor de Beweegroute
In de werkplaats worden door een vast groepje vrijwilligers bankjes gemaakt voor de Beweegroute. Het doel van de Beweegroute is dat er voldoende rustpunten in de wijk zijn zodat ouderen, mensen met een beperking of zij die aan het revalideren zijn toch een wandeling kunnen maken.
Deze bankjes worden gemaakt in de Buurtwerkplaats van hout van gekapte bomen in Vianen.
En de bankjes variëren van creatieve kunstwerken tot robuuste picknicktafels.
De bankjes worden ook veelvuldig gebruikt door wandelaars en fietsers.

buurtwerkplaats03buurtwerkplaats04 

Vrijwilligers
Ook nieuwe vrijwilligers zijn welkom in de Buurtwerkplaats. Omdat er meerdere vrijwilligers werken is het wel belangrijk dat iedereen de werkplaats zo achter laat zoals hij hem aangetroffen heeft, dus de spullen weer netjes opgeborgen en het gereedschap terughangen waar het hoort.
Je kan altijd een keer vrijblijvend langs komen. De Buurtwerkplaats is geopend op dinsdag- en zaterdagochtend.
Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.