Back to Top

De stadskwekerij

De Stadskwekerij

De Stadskwekerij Vianen bevindt zich aan de Langeweg. Vroeger bevond zich op ditzelfde terrein al een Stadskwekerij. Hier werden toen de planten en bomen gekweekt voor de plantsoenen en de andere openbare groenvoorzieningen in Vianen.

De huidige Stadskwekerij dient verschillende doelen:


Samen tuinieren
De Stadskwekerij is een plek waar bewoners individueel of gezamenlijk kunnen tuinieren. De Stadkwekerij heeft een kruidentuin, een kas om groenten en bloemen op te kweken, een pompoenveld, een bijen- en vlinderveld, bakken met snijbloemen en een moestuin.
De Stadskwekerij is vooral een plaats van ontmoeting. Een mooie plek voor mensen die het fijn vinden om te tuinieren maar niet de tijd, energie of mogelijkheid hebben een eigen moestuin bij te houden.

Proeven, ruiken en eten
De opbrengst van de Stadskwekerij is als eerste voor de vrijwilligers. Maar de kruidentuin levert in het zomerseizoen genoeg verse kruiden voor veel meer mensen. Dus tijdens de openingstijden is iedereen welkom om verse kruiden te komen halen.

Leren
De Stadskwekerij heeft ook een educatief karakter. Zien hoe alles groeit en bloeit.
Naast de moestuin en de kruidentuin staan er ook enkele fruitbomen en struiken. Bekende soorten en minder bekende soorten. En natuurlijk is het dan leuk om ook recepten op te zoeken en uit te wisselen. En we proberen ook te ontdekken welke bloemen eetbaar zijn en hoe je deze in gerechten kunt verwerken.

Vrijwilligers
De Stadskwekerij vraagt veel werk en vele handen maken licht werk. Draag ook een steentje bij en wordt vrijwilliger.
Je kan altijd een keer vrijblijvend langs komen. De Stadskwekerij is geopend op dinsdag- en zaterdagochtend.
Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kwekerij01